home

rassen

voeding

hondennamen
Duitse Herder
Duitse Herder
Grootte:De reuen hun schouderhoogte is tussen 60cm en de 65cm. De teven hun schouderhoogte ligt tussen de 55cm en de 60cm.
 
Karakter: De Duitse Herder is zeer intelligent en ze werken erg graag. Ze zijn heel alert. Ze verdedige hun gezinsleden. Ze zijn heel trouw en vriendelijk. Ze doen wat hun baasje ze zegt.Hij heeft wel aandacht nodig anders is hij niet meer trouw.
 
Kleuren: De Duitse Herder komt in vele kleuren voor zoals: zwart, ijzergrauw,askleur of eenkleurig, of gele,bruine en grauwwitte aftekeningen. De rug is meestal zwart. Ze kunnen witte aftekeningen aan de borst hebben.
.
Vacht: De Duitse Herder komt in drie soorten vacht voor:
1.De stokhaar heeft dicht,recht,hard en goed aansluitend dekhaar en een ondervacht. Het haar is langer op de kraag, de achterzijde van de benen en de staart, en kort op het gezicht en de voorkant van de benen.
2.Langstokharige honden zijn vergelijkbaar met stokharige honden alleen hebben deze honden langer haar. Bij de oren en de staart is het goed te zien dat het langer is.
3.Langharige honden hebben lang haar meestal met geen ondervacht of weinig ondervacht. Bij langharige honden is de vacht zacht.